COPD-Longrevalidatie

Wat is het?

COPD is een afkorting van de Engelse term Chronic Obstructive Pulmonary Disease; chronisch last van de longen. Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD kunnen last hebben van benauwdheid, vermoeidheid, veel of vaker ophoesten van slijm. Veel dagelijkse activiteiten kosten meer moeite dan normaal. Vergelijk het maar met ademen door een rietje, terwijl je aan het sporten bent.

Contact

Maandag t/m donderdag
van 8.00 tot 20.00 uur

Vrijdag
van 8.00 tot 18.00 uur

Cliënten met COPD en longrevalidatie worden binnen FysioRosmalen behandeld door de fysiotherapeut en diëtiste. De behandeling richt zich namelijk op beweging én voeding. Voor iemand die het benauwd heeft, kan eten veel energie kosten. Als maaltijden worden overgeslagen, neemt de spiermassa sneller af en ligt ondervoeding op de loer. Juist voor een cliënt met COPD is het nodig om voldoende energie te behouden. Anderzijds kan zwaarlijvigheid de problemen in benauwdheid juist doen toenemen. Daarom bieden wij persoonlijke begeleiding naar een passende leefstijl, passend lichaamsgewicht en daarbij horend voedingspatroon en uiteraard ook training voor kracht en conditie.

COPD wordt behandeld volgens landelijke richtlijnen. De therapeuten zijn dan ook aangesloten bij gespecialiseerde netwerken en ketenzorg.

COPD is in te delen in 4 classificaties, te weten A, B, C en D. Afhankelijk van de ernst bepaald uw arts en/of fysiotherapeut in welke classificatie u valt. De classificatie bepaald het aantal vergoedingen waar u aanspraak op kan maken.

Kijk ook eens op www.longfonds.nl en www.copdnetwerkfysio.nl.

Onze therapeuten

Wilfrie Hofs Fysio Rosmalen

Wilfrie Hofs

Algemeen fysiotherapeut, Longfysiotherapeut, COPD en post-COVID, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn

Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag

Scroll naar boven