Valpreventie

Cursus valpreventie

Ouder wordt heeft invloed op de kracht in je spieren, je coördinatie en de dichtheid van je botten. Als dit afneemt is de kans op vallen groter en dus ook de kans op botbreuken of andere problemen. Daarom is het belangrijk om het risico op vallen te verkleinen. En daarvoor biedt FysioRosmalen een cursus valpreventie.

Tijdens de valpreventie werk je samen met een gespecialiseerd fysiotherapeut aan de kracht, balans, coördinatie en leer je de risico’s inschatten. Je leert je grenzen kennen en je leert hoe je het best een val kan breken als het dan toch gebeurd. Maar het allerbelangrijkst, we vergroten je zelfvertrouwen.

Contact

Maandag t/m donderdag
van 8.00 tot 20.00 uur

Vrijdag
van 8.00 tot 18.00 uur

Valpreventie kan zowel in groepsverband als individueel, afhankelijk van je wensen en doelen. Soms zijn de trainingen binnen, maar waar het kan ook buiten in de ‘echte situatie’. We oefenen op verschillende ondergronden en in verschillende omstandigheden.
Soms blijft dat er toch hulpmiddelen nodig zijn, zoals een rollator, wandelstok of misschien wel een bril. Maar we kunnen ook meedenken aan oplossingen in huis. Daarbij kun je denken aan het weghalen van vloerkleden, het aanbrengen van antislip op de traptreden, het ophangen van een douchebeugel of gebruik van een douchekruk.

Onze therapeuten

Rob van de Bijl Fysio Rosmalen

Rob van de Bijl

Algemeen fysiotherapeut, Geriatrie fysiotherapeut i.o..

Aandachtsgebieden: Claudicatio Intermittens (etalagebenen), Longproblematiek, Osteoporose – vallen en breken, valpreventie

Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

BIG nr: 69917374504

Joris van Steijn Fysio Rosmalen

Joris van Steijn

Algemeen Fysiotherapeut i.o.

Werkdagen: maandag en vrijdag

BIG nr: n.n.b.

Scroll naar boven