Etalagebenen
Claudicatio intermittens
Één op de vijf volwassenen boven de 50 jaar heeft last van etalagebenen. Ook wel claudicatio intermittens genoemd. De ziekte kenmerkt zich doordat je korte stukjes kan lopen, pijn krijgt in je benen, even stil moet staan zodat de pijn weg kan zakken. En daarna kan je weer verder lopen. Dit blijft zich herhalen.
De klachten bij claudicatio intermittens worden veroorzaakt door een gestoorde doorbloeding in de benen. Dit komt door afzetting van kalk tegen de wanden van de slagaders. Hierdoor vernauwen de vaten en komt er moeilijker en/of minder bloed in de onderbenen en voeten. Hierdoor ontstaat een krampende pijn of doof en vermoeid gevoel in de benen, dat na een kort moment van rust weer afneemt.
Contact
Maandag t/m donderdag
van 8.00 tot 20.00 uur
Vrijdag
van 8.00 tot 18.00 uur
Looptraining & kracht
Bij FysioRosmalen kunt u terecht voor gesuperviseerde looptraining. Dit traject start met een intake en onderzoek. Daarin wordt gekeken naar uw situatie, maximale loopafstand en conditie. Op basis van deze resultaten wordt er samen met u een trainingsschema opgesteld, waarin u op de praktijk komt trainen, maar ook thuis aan de slag gaat.
Naast looptraining wordt er ook gewerkt aan de kracht in uw beenspieren en eventueel het looppatroon of de rompbalans. In het begin van het traject komt u vaak naar de praktijk en later wordt dit afgebouwd en gaat u steeds meer thuis doen.
Naast de training is er ook aandacht voor leefstijl en eventueel leefstijlcoaching. Onderzoeken hebben aangetoond dat stoppen met roken en gezonde voeding van belang zijn bij het verminderen van de klachten en het optimaliseren van het eindresultaat. Binnen FysioRosmalen bieden wij de mogelijkheid voor deze multidisciplinaire aanpak.
Wist je dat de gesuperviseerde looptraining onder begeleiding van de fysiotherapeut er toe leidt dat 80% van de mensen niet middels een operatie geholpen hoeven worden?!
De therapeuten die bij ons de looptraining verzorgen zijn aangesloten bij het Chronisch ZorgNet.
Vergoeding:
Voor gesuperviseerde looptraining (GLT) krijgt u 37 behandelingen vergoed uit uw basisverzekering. Een GLT traject loop maximaal 1 jaar. U hebt een verwijzing nodig van uw medisch specialist of huisarts. GLT wordt wel verrekend met uw eigen risico.
Onze therapeuten
Rob van de Bijl MSc.
- Algemeen fysiotherapeut
- Geriatriefysiotherapeut
- Longfysiotherapeut
- Claudicatio Intermittens (etalagebenen)
- Osteoporose – vallen en breken
- Valpreventie
Info
Aangesloten bij Chronisch Zorgnet en Geriatrie Fysiotherapie Netwerk ‘s-Hertogenbosch
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag
BIG nr: 69917374504